Różowa zupa jagodowa – smak słońca

Smak słońca w upalne dni ma smak poziomek, malin i jagód. Zupa jagodowa doskonale sprawdza się w letnie dni.

Lato to bogactwo darów natury. W szaleństwie przygotowywania przetworów na zimę zapomniałam, że lato służy nie tylko do cieszenia się pogodą. Przede wszystkim raczy nas się smakiem słońca.

Całkiem zapomniałam jak cudowne smaki oferuje nam lato dlatego zamiast ciężkiego obiadu w południe zaserwowałam domownikom coś w zamian. Zupa jagodowa ma piękny, głęboki, różowy kolor, kremowa konsystencja łechce podniebienie.

Po takim posiłku można spokojnie ruszyć do pracy bez uczucia ciężkości za to z dużą energią. A pracy na Przystanku Puszcza jest jeszcze dużo, obecnie przygotowujemy przetwory z jagód i grzybów. Mamy już trochę innych zapasów np herbatka z Suszonych Płatków Dzikiej Róży

Zrobiliśmy też syropy z kwiatów bzu czarnego, mniszka lekarskiego i sosnowy, a i co bardzo ważne udoskonalamy recepturę na konfiturę z płatków dzikiej róży, ale o tym już wkrótce.

1 komentarz

  1. 5 stars
    Pamiętam tę zupę z dzieciństwa. Bardzo jej nie lubiłam, a obecnie…
    Obecnie to coś niesamowitego w smaku

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Recipe Rating