przyjemną czerwoną barwę chłodnik litweski uzyskuje dzięki buraczkom. doskonale smakuje z jajkiem ugotowanym na twardo

Chłodnik Litewski przepyszna zupa nie tylko na Litwie.

Ostatnio 🤔 na Instagramie poruszyłam dość ważną kwestię dotyczącą gotowania. Chodzi o sekrety składników. Najważniejsza jakość… Choćby nie wiem jak się starać to z byle jakich nie ugotujemy czegoś smacznego. Za to z prostego składnika, ale wysokiej jakości mogą powstać istne cuda.

Takim cudem jest właśnie chłodnik litewski o ile użyjemy produktów najwyższej jakości.

Prosta zupa z wysokiej jakości składników może stać się królewskim daniem. Idealnie jeżeli sama uprawiasz warzywa, masz wtedy pełną kontrolę na każdym etapie ich wzrostu. Łatwiej też dostosować menu do tego co aktualnie masz w ogrodzie.

Jeżeli nie masz możliwości założenia ogrodu zachęcam Cię do zapisania się do mojego newslettera, bo szykuję dla Ciebie niespodziankę, ale dopiero na następny sezon, a kto wie być może uda się już od jesieni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *