Zupa jagodowa.

Smak słońca w upalne dni ma smak poziomek, malin i jagód. Zupa jagodowa doskonale sprawdza się w letnie dni.

Lato to bogactwo darów natury. W szaleństwie przygotowywania przetworów na zimę zapomniałam, że lato służy nie tylko do cieszenia się pogodą. Przede wszystkim raczy nas się smakiem słońca.

Całkiem zapomniałam jak cudowne smaki oferuje nam lato dlatego zamiast ciężkiego obiadu w południe zaserwowałam domownikom coś w zamian. Zupa jagodowa ma piękny, głęboki, różowy kolor, kremowa konsystencja łechce podniebienie.

Zupa jagodowa
Wydruk przepisu
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
15 minut
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
15 minut
Zupa jagodowa
Wydruk przepisu
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
15 minut
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
15 minut
Składniki
Porcje:
Sposób przygotowania
  1. Zagotuj wodę i wrzuć makaron.
  2. Gotuj chwilę i dodaj dodaj czarne jagody.
  3. Kiedy makaron zmięknie śmietanę i cukier do smaku.
  4. Doprowadź do wżenia i zupa gotowa. Smacznego!
Udostępnij ten przepis